We willen allemaal een perfect figuur. De vrouwen willen mooi slank zijn en er goed uit zien in een bikini. De mannen wensen een heleboel spieren en vele verleidelijke blikken van de vrouwen. Helaas zitten deze ideaalbeelden vaak alleen maar in het hoofd van de personen en zien ze er niet zelf zo uit. Hoe graag we ook slank en gespierd willen zijn, steeds vaker krijgt overgewicht de overhand en verandert dat droombeeld langzaam in een onmogelijke opgave. Toch is het nog lang niet onmogelijk, met veel discipline en doorzettingskracht kunnen veel zware mensen toch dat droombeeld bereiken. Een goede manier om gewicht te verliezen is door middel van sporten. 

Hardlopen

Een goede en efficientie manier van afvallen terwijl je beweegt, is hardlopen. Tijdens hardlopen verbrand je lichaam ontzettend veel energie. Deze energie komt voor een gedeelte uit de afbraak van vet waardoor je zult merken dat je vet verliest en dus ook gewicht verliest. Je moet er echter wel voor zorgen dat je je hardlooptrainingen op een goede manier opbouwt. Je kunt van je lichaam niet verwachten dat het gelijk een uur rennen kan volhouden, je zult langzaam moeten opbouwen en dat houdt in dat je misschien de eerste keer al na 20 minuten moet stoppen. Luister goed naar je lichaam en ga niet te ver. Gebruik het echter niet als excuus om niet te hoeven hardlopen want dan bereik je nog niks.

Fitnessen

In de sportschool heb je vaak begeleiding bij je training. Dit kan voor sommige mensen net dat kleine beetje houvast bieden. Tijdens je fitness sessie kan je begeleider je ervoor behoeden dat je te ver gaat, daarnaast kan je begeleider er juist ook voor zorgen dat je net ver genoeg gaat en daardoor een goed resultaat boekt. Je zult merken dat je meer gemotiveerd bent naarmate je ook meer resultaat zult zien. Ook met fitness geldt dat je rustig aan moet beginnen. Je lichaam is in het begin niet gewend aan sport en beweging en zal reageren met overbelasting en spierpijn. Probeer deze situaties voor te zijn en bouw op een rustige manier op. Zorg altijd voor een goede warming-up en een goede cooling-down. Dit zorgt ervoor dat je lichaam de afvalstoffen kan wegwerken en het voorkomt spierpijn de dag erna. 

Fietsen

Fietsen is leuk om te doen. Het heeft als voordeel dat je er verder mee komt dan met hardlopen en dat je veel van de natuur kunt zien. Daarnaast kun kletsen terwijl je aan het fietsen bent en op mooie punten stoppen om te genieten van een mooi uitzicht. Je kunt er ook voor kiezen om te fietsen op een fitnessapparaat, met een apparaat kun je je vorderingen in de gaten houden en dat kun je niet of nauwelijks op een normale fiets. Wanneer je je vorderingen ziet, raak je meer gemotiveerd om door te gaan en dat kan je helpen bij het verliezen van gewicht. 

Gezond eten

Naast meer gaan bewegen is het uitermate belangrijk om gezond te eten. Wanneer je meer beweegt, gaat je lichaam meer energie verbruiken en zullen je voorraden op gaan. Je zult dit merken omdat je meer vermoeid bent dan normaal en geen succes meer boekt. Laat je begeleiden door een specialist die voor jou de juiste voeding kan opstellen. Dit zorgt ervoor dat je de juiste energievoorraad binnen krijgt, terwijl je efficient bezig bent met afvallen. Je zult merken dat je dan beter in je vel komt te zitten en ook dit versnelt het afvalproces.